Buurtpreventie Schilderswijk Krimpen

WhatsApp buurtpreventie Schilderswijk Krimpen

Sinds februari 2009 heeft de Schilderswijk een buurtpreventieteam en middels deze website willen we je graag meer informatie geven over het team. Als buurtbewoners en buurtvereniging wilden we niet machteloos toekijken terwijl onze huizen werden leeggeroofd. We begonnen met het lopen van wachtrondes op de tijden waarop de inbraken plaatsvonden. Sindsdien zijn er geen inbraken meer geweest, hoewel we uiteraard niet met zekerheid kunnen zeggen dat dit aan ons wachtlopen te danken is. We wilden echter verder bijdragen aan de veiligheid van onze wijk en hebben daarom het buurtpreventieteam opgezet.

Wat doet het buurtpreventieteam allemaal?

We lopen nog steeds rondes, niet elke avond, maar wel regelmatig en op verschillende tijden. Tijdens onze surveillances letten we op verschillende dingen, zoals verdachte personen en de straatverlichting controleren. We doen ons best om alles in de gaten te houden, inclusief waardevolle spullen die open en bloot in jouw auto worden achtergelaten. Als we zulke zaken constateren, stellen we jou daarvan op de hoogte door middel van een briefje.

Wat kan het buurtpreventieteam voor jou als buurtbewoner betekenen?

Als buurtpreventieteam kunnen wij veel doen als we weten wat jouw klacht c.q. opmerking is over de wijk. Heb je overlast van jongeren? Rijden ze te hard in de straat? Is jouw auto beschadigd? Laat het ons dan weten. Wij hebben regelmatig contact met zowel de politie als gemeente.

Aanmelden bij het buurtpreventieteam?

Ook jij kunt je opgeven voor het buurtpreventieteam. Je kunt dit doen via het aanmeld formulier dat hieronder vermeld staat.

Contact Buurtpreventieteam Schilderswijk Krimpen

Om voor jou als buurtbewoner aanspreekbaar te zijn is er een e-mailadres en een telefoonnummer in het leven geroepen. Wil je iets melden, dan kan dat altijd. Het is mogelijk dat je niemand aan de lijn krijgt, spreek dan een boodschap in en je wordt zo snel mogelijk teruggebeld.

Het telefoonnummer van het buurtpreventieteam is: 06-12839280.
Het e-mailadres van het buurtpreventieteam is: buurtpreventie@schilderswijk-krimpen.nl.

Huisregels Buurtpreventie App

Om ervoor te zorgen dat onze Buurtpreventie App een veilige en effectieve manier blijft om de buurt te bewaken, hebben we enkele belangrijke huisregels opgesteld. Lees ze zorgvuldig door voordat je deelneemt aan de groep.

De belangrijkste regels zijn:

  • Deelnemers moeten minimaal 18 jaar oud zijn en woonachtig zijn in de Schilderswijk Krimpen aan den IJssel.
  • De politie kan alleen in actie komen als er een melding bij 112 is gedaan.
  • Gebruik de SAAR-afkorting om snel en efficiënt te handelen: Signaleer, Alarmeer, App en Reageer.
  • Laat elkaar weten wanneer er al een melding bij 112 is gedaan, om te voorkomen dat er meerdere meldingen binnenkomen.
  • Wees respectvol in je taalgebruik en maak geen discriminerende opmerkingen.
  • Probeer geen eigen rechter te spelen en overtreed geen regels of wetten.
  • Foto's van verdachten mogen alleen worden gedeeld als ze noodzakelijk zijn voor het verstrekken van een signalement.
  • Gebruik de app alleen waarvoor deze bedoeld is en niet voor onderling contact of privéberichten.

Aanvullende deelnemersvoorwaarden zijn dat de deelnemer in de wijk van de groep moet wonen en zich aan de afspraken moet houden. Bij overtreding kan de deelnemer uit de groep worden verwijderd. In alle andere gevallen beslissen de regiegroep, politie en gemeente gezamenlijk.

Aanmelden Buurtpreventieteam

IMG 0022 2

Sluit je aan bij de gezelligste buurtvereniging!

Aanmelden als lid