Buitenspeeldag 10 juni

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
10/06/2015
14:00 - 17:00

Locatie
Het Palet

Categorieën


Buitenspeeldag

Op woensdagmiddag 10 juni 2015 is er weer een buitenspeeldag. Dit wordt gehouden bij Het Palet aan de Rembrandtlaan 37.

Uiteraard hebben we koffie en thee voor de papa’s, mama’s,
opa’s, oma’s, etc. en voor de kinderen natuurlijk limonade.

Er zal onder andere het volgende te doen zijn: Springkussen,diverse spelletjes van het programma minute to win it, mega jenga, sjoelen, knutselen en nog veel meer.

Aanvang : 13.30 uur

Sinds 1994 wordt er in Nederland elk jaar een Nationale Buitenspeeldag gehouden (tweede woensdag in juni). Op die dag worden overal in ons land straten afgesloten voor verkeer, zodat kinderen er zonder gevaar naar hartenlust kunnen spelen.

De dag is een echte actiedag met spandoeken, folders, ouders en natuurlijk veel spelende kinderen op straat. Door het afsluiten van de straten wordt de aandacht gevraagd van omwonenden, de gemeente en voorbijgangers. Elke straat, buurt of school kan meedoen om zo de eigen omgeving veiliger en kindvriendelijker te maken.

buitenspeeldag
De Nationale Buitenspeeldag vraagt op een speelse manier aandacht voor een kindvriendelijke inrichting van buurten en straten. De actie doet een beroep op buurtbewoners en voorbijgangers om hun verkeersgedrag onder de loep te nemen. De actiecomités nodigen vertegenwoordigers van de gemeente uit om bij de actie aanwezig te zijn. De gemeente kan zo op een directe manier in gesprek komen met kinderen en ouders uit een buurt of straat. De problemen die kinderen en ouders in hun buurt of straat ervaren, kunnen dan besproken worden en er kunnen oplossingen en ideeën aangedragen worden.

Uit voorgaande buitenspeeldagen blijkt dat het contact dat op deze wijze gelegd wordt tussen buurten en gemeente vaak leidt tot aanpassingen en verbeteringen, bijvoorbeeld snelheidsbeperkende maatregelen, veilige oversteekplaatsen of gewoon meer speelruimte.